Tineke Loogman captain van Europees team van internationaal golftoernooi: “Ik verheug mij enorm”

Golfster Tineke Loogman is gekozen tot captain van het Europese team voor The Cairns Cup in 2024, een tweejaarlijks golftoernooi waarin Europa en de VS strijden om de felbegeerde trofee The Billy. Het toernooi dat vergelijkbaar is met de Ryder Cup, maar dan voor golfers met een beperking, wordt in de maand augustus een week lang gehouden in het Amerikaanse Michigan op golfcourse The Fortress.

Loogman staat momenteel als 8ste vrouw op de wereldranglijst voor golfers met een beperking. Zij mist een onderarm en hand en speelt met een prothese. In 2006 was zij Europees kampioen. In 2016 kreeg de eigenaresse van Golf Amsteldijk een koninklijk lintje voor al haar werk in deze tak van golf en trad tevens toe tot de ridderorde voor haar geleverde spelprestaties.

Vereerd
Loogman voelt zich vereerd met haar benoeming: “Ik ben waarschijnlijk gekozen door mijn deelname aan vele internationale toernooien en mijn rol in de Europese organisatie. Het is fijn op deze manier mijn ervaring te mogen inzetten. Het doel van de organisatie is ook om meer bekendheid te creëren voor golfen met een beperking op elk niveau”.

Volgend jaar wordt The Cairns Cup van 7 tot 14 mei gehouden op de Engelse baan The Shire in Londen. Tineke Loogman is dan een van de vice-captains. Er doen naar verwachting spelers mee uit zes Europese landen en er zijn deelnemers met zeven verschillende beperkingen. Loogman: “Ik verheug mij er enorm op om volgend jaar mee te spelen in Londen en daar tevens van captain Kevin Booth te leren wat mij in 2024 zelf te wachten staat”.