UPDATE: Amstelvener opgepakt voor neersteken vijf mensen in de Pijp

In de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat is vrijdagavond een 29-jarige Amstelvener aangehouden voor het neersteken van vijf mensen. Het Openbaar Ministerie laat weten dat er geen terroristisch motief is.

Rond 23:00 uur werden de slachtoffers afzonderlijk van elkaar neergestoken. Vermoedelijk door dezelfde persoon. Één van de slachtoffers, een man van 64 uit Amsterdam, overleed ter plaatse, de andere vier zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Één van hun verkeerd in kritieke toestand.

De Amstelvener gedroeg zich verward zeggen ooggetuigen. Tot op heden zijn er geen aanwijzigingen gevonden die wijzen op een terroristisch motief, maar de recherche houdt alle opties open.

De woning van de verdachte is zaterdagmorgen doorzocht en de politie heeft gegevensdragers en zijn auto in beslag genomen. Er wordt nog onderzocht of de Amstelvener onder invloed was. Tevens kon de politie melden dat de man in het politiesysteem staat vanwege ‘enkele verkeersdelicten’.

Foto VTF Vivian Tusveld