Vader zoekt bestuurder rood busje die zijn dochter op scooter aanreed en er vandoor ging

In Amstelveen is er een grote zoektocht gaande naar de bestuurder van een rood busje die maandagochtend een meisje op een scooter aanreed. Het vond plaats in Westwijk en het busje ging er vervolgens vandoor. Van het incident zijn beelden geplaatst op Facebook.

Op de video hoor je een harde knal, de claxon van het busje en het meisje schreeuwen en huilen – niet veel later rijdt het busje weg. De video heeft inmiddels vijftienduizend weergaven en is honderden keren gedeeld. De vader van het getroffen meisje roept via social media op om de dader te traceren. “Kan of kunnen jullie mij helpen deze persoon te vinden”, schrijft meneer Van Zwieten op Facebook.  “Dan kan hij de schade betalen die hij veroorzaakt heeft.”

De beelden bereikten ook wethouder Herbert Raat. Hij deelde de beelden en roept iedereen op die meer weet dat te melden bij de politie of de gemeente en hoopt dat met meer camerabeelden de dader alsnog gevonden kan worden. ‘Dit is buiten alle proporties,’ liet Raat aan AmstelveenZ weten. ‘Ik hoop van harte dat de bestuurder gevonden wordt.’

De dader is tot heden niet getraceerd.

Beeld facebook Pim van Zwieten | Bron AmstelveenZ