Amsterdammers aangehouden in verband met explosie Poolse supermarkt Aalsmeer

De politie heeft de afgelopen maand vier verdachten aangehouden in het strafrechtelijk onderzoek naar de vijf explosies bij Poolse supermarkten. Een van deze supermarkten was een supermarkt bij de Ophelialaan in Aalsmeer.

De andere vier explosies bij Poolse supermarkten vonden plaats in Heeswijk-Dinther, Beverwijk (2x) en Tilburg. In december 2020 raakte het pand van de Poolse supermarkt in Aalsmeer en ook een auto in brand. De verdachten die nu zijn opgepakt, zijn mannen in de leeftijd van 20 tot 26 jaar, allen afkomstig uit Amsterdam. Ze zitten vast en worden verdacht van betrokkenheid bij een of meer explosies. Het Openbaar Ministerie doet op dit moment geen nadere inhoudelijke mededelingen.

Mohamad Mahmoed is samen met zijn broer eigenaar van de Poolse supermarkt in Aalsmeer en vertelde destijds aan NOS: “Wat ik heb begrepen, is dat het met opzet is gedaan, dus ik hoop dat de dader snel wordt opgepakt”.

Bron NOS | Beeld VTF