Burgemeester Poppens blij met EK Hockey: “Wat een goed georganiseerd evenement en wat mooi dat dit weer kan”

Burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Rob Ellermeijer woonden zaterdag 12 juni de herenfinale van het EK Hockey bij in het Wagenaar Stadion. “Wat een goed georganiseerd evenement en wat mooi dat dit weer kan”, zegt Poppens. De burgemeester en de wethouder feliciteren de Nederlandse hockeyers met hun zege en de Europese titel.

De burgemeester is verheugd dat het EK Hockey met publiek kan plaatsvinden. “Zo’n belangrijk sportevenement is natuurlijk veel leuker met toeschouwers. In goed overleg met het ministerie van VWS, NOC*NSF en de gemeente heeft de hockeybond KNHB een plan gemaakt waarmee het mogelijk is om veilig en verantwoord ongeveer drieduizend mensen per wedstrijddag toe te laten. Chapeau voor de organisatie.”

Wethouder Ellermeijer noemt het belangrijk dat een toernooi met de internationale top weer in de stad plaatsvindt. “Amstelveen is een echte sportstad en daar horen dit soort evenementen gewoon bij. Bovendien hebben we met dit toernooi weer kunnen proeven hoe het is om aanwezig te zijn bij een wedstrijd. Laten we hopen dat dit ook snel weer mogelijk is bij de breedtesport op de Amstelveense velden en in de zalen.”