BbA vindt tijdelijke oplossing voor tekort aan zwemwater ‘geldverspilling’ en pleit voor nieuw zwembad

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil dat er meteen wordt begonnen met de bouw van een nieuw zwembad, in plaats van het treffen van tijdelijke voorzieningen om het tekort aan zwemwater voorlopig op te heffen. Het gemeentebestuur stelt voor om het al verouderde zwembad De Meerkamp uit te breiden met een extra bassin om tegemoet te komen aan het tekort aan zwemwater en de lange wachtlijsten voor zwemles. Daarbij wil het College enkele nieuwe gebouwen realiseren voor de huisvesting van AmstelveenSport en denksporten. Pas in 2026 zou dan beslist kunnen worden over de renovatie, verbouw of nieuwbouw van De Meerkamp.

Ferry van Groeningen, burgerraadslid voor bbA en woordvoerder sport vindt dit een verspilling van veel geld.  “Uitstel van de nieuwbouw en het treffen van tijdelijke voorzieningen gaan onnodig veel meer geld kosten dan kiezen voor een nieuw totaalplan”, zegt Van Groeningen. De nu voorgestelde aanpassingen en uitbreiding gaan 20 miljoen kosten. Nieuwbouw wordt nu geschat op 40 miljoen Euro.  Van Groeningen vreest dat de kosten van nieuwbouw veel hoger worden als een beslissing wordt uitgesteld tot 2026.  “In het scenario van het College wordt nu al 20 miljoen geïnvesteerd in het complex. Die beslissing heeft consequenties voor de keuze voor eventuele nieuwbouw in 2026 door duurzaamheidseisen en omdat de afschrijving van de nu voorgestelde faciliteiten tot ver na 2030 reiken. Bovendien worden de kosten door de huidige prijsexplosies van bouwmaterialen en bouwvakkers veel hoger dan in 2026.”

Het voorstel van bbA wordt deze week besproken in de commissievergadering van gemeente Amstelveen.