Directeur Karel Eykmanschool keert niet meer terug

Onderwijsgroep Amstelland heeft vandaag laten weten dat directeur Frank Sevriens niet meer terugkeert op de Karel Eykmanschool.  Sevriens nam onlangs een time-out na commotie op de school omtrent een leerling die ‘geestelijk mishandeld’ zou zijn.

Herman Kolthof  zal als interim-directeur aan de slag gaan. Kolthof was al aangesteld als projectleider nadat de Onderwijsinspectie de school op meerdere punten een onvoldoende had gegeven.

Het bestuur van de Onderwijsgroep Amstelland laat middels een brief, die in het bezit is van RTVA, aan de ouders weten: “We hebben er alle vertrouwen in dat op deze wijze de continuïteit van het leiderschap van de Karel Eykmanschool is gewaarborgd en dat er met het team de komende maanden hard verder gewerkt wordt aan de punten zoals genoemd in de vorige brief.”

RTVA sprak onlangs uitgebreid met ouder Oleg Banachek over de situatie op de school. Bekijk hier de reportage over, mogelijke, misstanden op de Karel Eykmanschool.

Foto Katja Mali