Doek valt definitief voor Jazz in het Dorp

Er komt definitief een streep door het culturele evenement Jazz in het Dorp. Nadat de coronapandemie er in 2020 voor zorgde dat de zevende editie geen doorgang kon vinden heeft de organisatie nu definitief een streep door het evenement gehaald.

Festivaldirecteur Sander Mager: “Jazz in het Dorp begon als vrijwilligersorganisatie van een klein groepje vrienden en is dat eigenlijk altijd gebleven. Na acht jaar merken we dat we op een punt zijn gekomen waarop het festival te groot is geworden om door een klein clubje vrijwilligers georganiseerd te worden. Hoewel we de afgelopen jaren hard hebben gezocht naar versterking van ons organisatieteam, merken we toch dat veel mensen zich daarop verkijken. De afgelopen vier jaar spraken we na iedere editie weer af met elkaar dat we het écht alleen nog een keer zouden doen als er serieuze versterking zou komen. En dus hebben we, met pijn in het hart, besloten om te stoppen als vrijwillige organisatie.”

Toen vorig jaar maart een streep door de zevende editie ging liet festivaldirecteur Mager nog weten dat ze tijd goed zouden gebruiken om in 2021 er een nóg mooier festival van te maken. Ondanks de woorden ‘Van uitstel komt geen afstel’ gaat er nu dus toch een streep door het festival.

Toch houdt Mager nog een kleine slag om de arm. “Wij kunnen en willen het als vrijwilliger niet meer dragen. Maar wanneer een partij zich meldt die het -al dan niet professioneel-  wil organiseren dan staan we daar zeker voor open. En anders gaan we gewoon weer op het terras zitten in het Oude Dorp… bedenken wat voor nieuwe dingen we allemaal nog kunnen verzinnen om Amstelveen te laten bruisen.”

Klik hier voor de reportage die RTVA tijdens de zesde editie op 1 september 2019 maakte.

Foto website Jazz in het Dorp