Extra bad en nieuwe manager voor zwembad De Meerkamp

Zwembad De Meerkamp krijgt een extra bad. Uit onderzoek is gebleken dat er behoefte is aan uitbreiding. Pas in een later stadium zal er een besluit worden genomen over de renovatie- of nieuwbouwplannen. Deze zouden dan rond 2030 moeten worden uitgevoerd. Wel zeker is de komst van een nieuwe manager. 

“Zwembad de Meerkamp is ooit gebouwd toen Amstelveen ruim 70.000 inwoners had. Dat zijn er nu ruim 90.000 en dat is merkbaar, bijvoorbeeld bij de wachtlijsten voor zwemles. Daarom willen met prioriteit voor meer zwemwater zorgen in Amstelveen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Amstelveen heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de staat en capaciteit van het zwembad en mogelijkheden voor renovatie of nieuwbouw. “Nieuwbouw en renovatie vraagt om een forse investering, terwijl het zwembad met enkele aanpassingen nog zo’n tien jaar mee kan. Bovendien werd de gemeente ondertussen geconfronteerd met de effecten van de coronacrisis en de financiële onzekerheden voor de gemeente. Daarom is gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij met een uitbreiding met een extra bad eerst het tekort aan zwemwater wordt opgelost. In de tweede fase zal een besluit worden genomen over de renovatie of nieuwbouw rond 2030.”

Ondertussen is per 1 juni Menno Valk aan de slag gegaan als de nieuwe manager van De Meerkamp. Valk is de opvolger van Marcel van Vendeloo, die na ruim twee jaar een nieuwe uitdaging zocht. Valk: “Wat mij opvalt is dat de sport- en zwembadwereld altijd draait om mensen en om energie. En die energie krijg je van bewegen. Ik ben zelf graag in beweging en voel de energie op de fiets, in het zwembadwater, op de werkvloer en in mijn gezin. Het is mijn missie om de organisatie van zwembad De Meerkamp in beweging te brengen en energie te geven.”

Zwembad De Meerkamp is 361 dagen per jaar open en trekt normaal gesproken 360.000 bezoekers per jaar, dat is bijna 1.000 bezoekers per dag.