Gedeputeerde Pels verft ‘geldmeter’ Urbanus rood na donatie van 175.000 euro

Donderdagmorgen overhandigde gedeputeerde Zita Pels namens de provincie Noord-Holland een bedrag van 175.000 euro voor de renovatie van de Bovenkerkse Urbanus. Pels deed dit door met de verfkwast in de hand de financiële thermometer in te kleuren tot 650.000 euro.

Door deze bijdrage is er nog een tekort van rond de 700.000 euro tot het gewenste streefbedrag, dat ruim boven het miljoen ligt, te halen. In haar toespraak liet Pels doorschemeren dat er misschien nog wel meer te halen valt bij de provincie.

In aanwezigheid van burgemeester Poppens, wethouder Herbert Raat, een aantal raadsleden en vrienden van de Bovenkerkse Urbanus vond vanmorgen de symbolische overhandiging plaats.

Bekijk hier de complete toespraak van burgemeester Tjapko Poppens en gedeputeerde Zita Pels