Sporting Martinus kan definitief nieuw clubhuis gaan bouwen

Sporting Martinus heeft het definitieve bouwcontract getekend voor een nieuw clubhuis. Afgelopen vrijdag tekende de club het bouwcontract met  bouwbedrijf en aannemer De Heemraad uit Amstelveen. Op 1 oktober dit jaar wordt er aangevangen met de sloop van de huidige kantine.

“Er is nu geen weg meer terug”, zegt voorzitter Rick van Bruggen gekscherend op het moment dat hij zijn handtekening zet onder het bouwcontract.  Na de handtekening van Anton Cuntz, algemeen directeur van De Heemraad, zijn de data officieel, ervan uitgaande dat de aanvraag voor de bouwvergunning wordt goedgekeurd. Van Bruggen: Op 1 oktober beginnen we met de sloop. Op 1 november beginnen we met de nieuwbouw en dan krijgen we op 1 april 2022 de sleutels van de nieuwe kantine en kleedkamers. Dit is echt een mijlpaal voor Sporting Martinus.”

Vier jaar lang werkte Sporting Martinus naar dit moment toe. Van Bruggen: “We hebben het met z’n allen gedaan. Clubvrijwilligers, die zich vier jaar lang in de Bouw- en Financieringscommissie samen met het bestuur hebben ingezet, de gemeente, de ABN Amro Bank en Kasteelheer Groep die namens Sporting Martinus het hele proces begeleidt. Blackbox architecten die vier jaar lang heeft meegedacht en laten we al onze obligatiehouders niet vergeten die ons het vertrouwen gaven door in het Club Obligatieplan te stappen. Ze staan allemaal aan de basis van deze mijlpaal.”

Voor Sporting Martinus wordt het dus na de zomervakantie spannend en improviseren. Secretaris Ramon Rikken: “Tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden wordt het kamperen voor de club. Op het eerste miniveldje komt in die periode een grote tent met kantine, bar en zes kleedkamers met mobiele douche en toilet. Van de jeugd zal gevraagd worden om thuis al om te kleden omdat het aantal kleedkamers beperkt is. Het wordt misschien een beetje rommelig maar wel reuze gezellig en we weten allemaal waar we het voor doen.”