VVD Amstelveen vrijwel compleet in quarantaine

Vrijwel de hele VVD-fractie in de Amstelveense gemeenteraad zit sinds vandaag in quarantaine wegens corona.

Het virus is ontdekt bij een van de tien leden van de gemeenteraadsfractie en omdat de fractie maandagavond bijeengeweest is – en langer dan 15 minuten in een afgesloten ruimte – gaan alle deelnemers aan de vergadering in quarantaine. Fractievoorzitter Kees Noomen was er maandag niet bij en hoeft dus ook niet in quarantaine.

De quarantaine geldt wel voor Herbert Raat, die als VVD-wethouder bij de fractievergadering aanwezig was. Raat zou komende vrijdag te gast zou zijn in de talkshow 1Amstelveen van RTVA. Die opname is verschoven naar een latere datum.

De gemeenteraad was juist deze week weer begonnen met fysieke vergaderingen: de raadsfracties op maandagavond, het Presidium van de gemeenteraad op dinsdagavond en voor het eerst was er dinsdag ook weer een commissievergadering van de gemeenteraad in het raadhuis.

Voor vanavond (woensdag) en morgenavond (donderdag) staan opnieuw commissievergaderingen op het programma. De gemeenteraad heeft besloten dat deze weer digitaal zullen plaatsvinden. Voor publiek en pers heeft dit overigens geen gevolgen. Zij waren wegens de coronabeperkingen toch nog niet welkom bij de vergaderingen. De commissievergaderingen (onder andere over de Perspectiefnota 2022) zijn te volgen via een livestream op www.amstelveen.nl.