Afsluiting Amsteldijk-Noord bij Ouderkerk aan de Amstel

De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit aan de kruising van de Oranjebaan (N522) met de Amsteldijk-Noord bij Ouderkerk aan de Amstel. Van 19 juli (volgende week maandag) tot en met 26 juli 2021 is de Amsteldijk-Noord ter hoogte van Brug Ouderkerk afgesloten van al het verkeer. Verkeer van en naar de Amsteldijk-Noord wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

Tussen de Amsteldijk-Noord en de kruising van de Oranjebaan (N522) met de Amstelslag komt een nieuwe weg. Om de weg open te kunnen stellen voor verkeer, is het nodig om de Amsteldijk-Noord tussen de Brug Ouderkerk en huisnummer 9 van maandagochtend 19 juli (07.00 uur) tot en met maandagochtend 26 juli af te sluiten is voor al het verkeer. Na afronding van deze werkzaamheden kan de nieuwe weg op maandag 26 juli in de loop van de dag in gebruik genomen worden voor verkeer van en naar de Oranjebaan (N522).

Tijdens de werkzaamheden worden (brom-) fietsers en voetgangers tussen de Amsteldijk-Noord en de Oranjebaan omgeleid via de Oostermeerweg en Bankrasweg. Het autoverkeer volgt de route via de Machineweg MP – Beneluxlaan – Oranjebaan. Vrachtverkeer langer dan 12 meter met bestemming Machineweg MP, Oostermeerweg of Amsteldijk-Noord kan alleen via Amsterdam (A10, afrit S109) deze wegen bereiken en ook via dezelfde route weer terugrijden.

Doorgaand verkeer op de N522 (Oranjebaan) tussen Amstelveen – Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam Zuid-Oost ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 juli wordt het fietspad hersteld tussen de Brug Ouderkerk en de kruising met de Amstelslag. Vanaf dinsdagmorgen 20 juli 2021 kunnen fietsers tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel weer gebruik maken van het fietspad langs de Oranjebaan (N522).

De werkzaamheden bij Amsteldijk-Noord maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.