Amstelveen vriendelijkste van Noord-Holland voor MKB

Amstelveen is in een onderzoek van MKB-Nederland uitgeroepen tot de vriendelijkste gemeente van provincie Noord-Holland voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Op landelijk niveau staat Amstelveen zelfs op de negende plaats. De eerste plaats is voor Rijssen-Holten.

Het onderzoek wordt iedere twee jaar door MKB-Nederland uitgevoerd. 20.000 ondernemers uit 355 gemeenten deden eraan mee. Amstelveen kwam er dus als beste uit in Noord-Holland met een rapportcijfer van 7,7. Wethouder Floor Gordon van Economische Zaken reageerde zeer verheugd. Via Twitter wees ze ook nog eens op de speciale vermelding die Amstelveen kreeg.

 

Gordon: “Wij zijn ontzettend trots en blij met het behaalde resultaat. Het is fijn om te bemerken dat onze inzet voor het MKB en de samenwerking tussen de overheid en lokale ondernemers steeds beter zichtbaar en gewaardeerd wordt. Onze lokale ondernemers zorgen voor veel werkgelegenheid en leveren een belangrijke bijdrage aan een bruisende samenleving. In de coronatijd hebben we keihard gewerkt met ons Ondernemersloket om ondernemers die het moeilijk hadden zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook is er intensief overleg geweest met ondernemers- en brancheverenigingen. We willen met de ondernemers samen blijven werken aan het verder versterken van het economisch ondernemersklimaat en uitdragen dat het goed ondernemen is in Amstelveen.”

Darshan Sloot (Directeur Ondernemersvereniging Amstelveen): ”Het team Economische Zaken van de gemeente heeft zich in de coronacrisis ingezet om de ondernemers te helpen. Zo is een unieke MKB Noodlening ontwikkeld en een subsidie MKB Anderhalve Meter Maatregelen. Waar bedrijven specifieke coronagerelateerde kosten konden indienen. Een regeling die uniek is in Nederland en door veel gemeenten is overgenomen. Een actie Ondersteuningsvoucher gratis advisering bedrijven is bijna gereed. In samenwerking met de Ondernemersvereniging Amstelveen, Koninklijke Horeca Amstelland en de Vereniging van Amstelveense Detailhandelsorganisaties heeft de gemeente een lokaal herstelplan ingericht, waarbinnen een Stimuleringsfonds Lokale Economie van 750.000 euro is ingesteld om ondernemers te helpen om weer op te starten. De titel MKB vriendelijkste gemeente van Noord-Holland is bij de wethouder Economische Zaken en haar team daarom zeker op zijn plek.”

Op de website van MKB-Nederland is de top 100 van de landelijke ranglijst te vinden. Bij de Top 10 steden (alleen 40 grootste steden) had Amstelveen op plek 6 gestaan.