Becker en Van Rietschoten voeren lijst AVA aan

Donderdagavond heeft Actief voor Amstelveen Michel Becker opnieuw als lijsttrekker gekozen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 zal Gonnie van Rietschoten de runningmate worden van Becker.

Becker: “Ik wil bij deze de leden bedanken voor het uitgesproken vertrouwen en ik ben vol energie om samen met het team de verkiezingscampagne te starten.” Van Rietschoten, nu nog burgerraadslid, is de nummer twee op de lijst van AVA. In november zal de complete lijst bekendgemaakt worden.

AVA maakte ook bekend dat de partij  een jongerenafdeling zal starten onder de naam AVA-NEXT. Jesse Jansen, student politicologie aan de VU, is voorzitter van AVA-NEXT.

Naast aandacht voor veiligheid maakte AVA bekend de volgende speerpunten in de verkiezingscampagne centraal te stellen: verjonging (Amstelveen voor jongeren weer dynamisch en aantrekkelijk te maken), diversiteit (zowel binnen onze leefomgeving als bij opleidingsniveau, stageplekken, sport en bestuurslagen), huisvesting (betaalbaar wonen voor starters- senioren en jonge gezinnen) en wijkambassadeurs (AVA wil in elke wijk een contactpersoon).

Naast een nieuw logo en een nieuwe website (per 1 augustus) zal AVA ‘betaalbaar wonen’ als verkiezingsleus hanteren. Volgens de partij geen loze kreet want AVA zegt in het verkiezingsprogramma met creatieve oplossingen te komen om eindelijk beweging te krijgen in de vastgelopen woningmarkt.