Coronabesmettingen in Amstelveen nemen toe; coronatestbus blijft langer

Afgelopen week (van 7 tot en met 13 juli) is het aantal landelijk gemelde positieve coronatesten ruim verzesvoudigd ten opzichte van de week ervoor.  Deze stijging is ook te zien in Amstelveen, zo blijkt uit de wekelijkse update van de cijfers van het RIVM. In week 27 (5 t/m 11 juli) werden 535 Amstelveners positief getest op het coronavirus. Een forse stijging vergeleken met de week ervoor. Toen werden er 59 Amstelveners positief getest.

Coronatestbus
Omdat het aantal coronabesmettingen weer oploopt is besloten de coronatestbus in Amstelveen te laten staan. De testbus staat nu gepland tot en met zondag 5 september op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan in Amstelveen.

Bekijk ook: Tjapko Poppens langs bij coronatestbus: “Een laagdrempelige manier om te testen”

De testbus is alle dagen open van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur. Mensen kunnen zich gratis en zonder afspraak laten testen. Neem wel een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee.