Dag 3 in Tokyo: Toussaint naar finale 100 meter rugslag

Kira Toussaint heeft zich als zevende geplaatst voor de zwemfinale van de 100 meter rugslag. Met een tijd van 59.09 werd ze vierde in haar halve finale.

In één van de sterkste bezette nummers van het Olympisch toernooi zit er nog wel verbetering in voor de 27-jarige Amstelveense. Het aantikken ging namelijk niet al te best. De Amerikaanse Regan Smith was met 57.86 de snelste en verbeterde het Olympisch record. Bekijk hier de beelden van de NOS.

In januari was Toussaint te gast in het programma Oog in Oog en toen keek ze al vooruit naar deze finale. De finale is vannacht om 03:51 uur.

Badmintonner Robin Tabeling sloot zijn deelname aan de Olympische Spelen af met een zege. Samen met Selena Piek won hij, na twee nederlagen, het laatste groepsduel. Het Egyptische duo Egamal/Hany werd met 21-9 en 21-4 verslagen. Tabeling en Piek waren al uitgeschakeld.

Hockeyster Felice Albers zorgde tegen Ierland voor de openingstreffer. Het was al weer het derde doelpunt van Albers dit toernooi. Nederland versloeg Ierland uiteindelijk met 4-0. Zuid Afrika is de volgende tegenstander. Bekijk hier het complete programma van de Amstelveners in Tokyo.