Eindelijk weer genieten van voetbal. Derby Roda ’23 – Sporting Martinus aftrap nieuwe periode

De eerste teams van RODA ’23 en Sporting Martinus hebben zondagmiddag in Bovenkerk eindelijk weer een wedstrijd kunnen spelen. Na maanden niets doen was de derby van Amstelveen, ook al was het vriendschappelijk, de aftrap van het nieuwe seizoen. Dat Martinus met 3-4 won was slechts bijzaak.

Ruim 150 belangstellenden, waaronder burgmeester Tjapko Poppens, waren naar Bovenkerk gekomen om eindelijk weer eens lekker langs de lijn te staan bij een voetbalwedstrijd. De befaamde Trap van RODA ’23 was weer eens gevuld. RODA ’23 -trainer Bnar Tofeek was vooral dankbaar dat ze weer de wei in mochten: “Het was echt waanzinnig om na tien maanden stilzitten weer een wedstrijd te mogen spelen. En dan nog de derby ook. De Trap stond vol, de tribune was gevuld. Ik ben echt dankbaar dat we na zo’n periode weer mochten spelen,. Het voelde echt als een voorrecht. Eindelijk weer het toeleven naar een wedstrijd.”

Burgmeester Tjapko Poppens (rechts) met naast hem Martinus-voorzitter Rick van Bruggen

Ook Martinus-trainer Tom Verhoek kon zijn geluk niet op. “Het werd echt tijd om weer veen wedstrijd te spelen. We hebben de laatste weken alleen maar getraind en dat we dan nu eindelijk weer aan de aftrap van een wedstrijd is geweldig. Zeker als dat tegen RODA is. En dat er dan nog bijna 200 supporters op af komen maakt het helemaal weer mooi. Ik kan niet wachten om op 10 augustus echt aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Foto Alex van Elven: De befaamde Trap bij RODA ’23 was eindelijk weer gevuld

Derdeklasser Sporting Martinus won uiteindelijk met 3-4 van tweedeklasser RODA ’23. De doelpunten voor de winnende ploeg werden gemaakt door Ralph Rekkers,  Anthony Dean (2) en Ralph Groenteman. Voor RODA ’23 scoorde Jeremy Giltay (2) en Thomas van Baest.

Foto boven: Alex van Elven