Glazenwasser betrapt inbrekers en raakt gewond

Een glazenwasser heeft donderdagmiddag aan de Heemraadschapslaan in Amstelveen een inbraak proberen te voorkomen. Samen met twee collega’s probeerde hij twee verdachten tegen te houden totdat de politie er was. De glazenwasser raakte gewond. 
“Omstreeks 13:00 uur betrapt mijn vriend twee inbrekers. Tijdens zijn werkzaamheden als glazenwasser, ziet hij twee mannen vreemd gedrag vertonen. Per toeval heeft mijn vriend vlak voor de inbraak de ramen gelapt van de woning waar de inbrekers actief waren. Ze werden op heterdaad betrapt door mijn vriend, hij heeft vervolgens zijn collega’s ingelicht en ook de politie ingeschakeld.” , schrijft Priscilla de Bont op Facebook.
De glazenwasser die als ZZP-er werkt voor Brouwer Diensten, en zijn collega’s probeerden eerst nog een gesprek aan te gaan, maar dat liep op niets uit. Toen ze ze probeerden tegen te houden, en de weg al hadden afgezet, werden de glazenwassers aangevallen met pepperspray en steekwapens. “Dit is uiteindelijk niet goed afgelopen voor mijn vriend. Hij heeft namelijk een gebroken hand. De komende weken zit hij in het gips, omdat zijn hand gebroken is en volgende week vernemen wij of hij geopereerd moet worden. Feit blijft wel dat mijn vriend zzp-er is en als ik in zijn schoenen had gestaan, weet ik niet of ik zo’n held was geweest.”
De inbrekers zijn er dus alsnog vandoor gegaan. Of ze inmiddels gepakt zijn is nog niet bekend.