Recherche houdt 14-jarige aan in zaak Frédérique

De recherche heeft dinsdagavond, 27 juli, een 14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van het 14-jarig meisje in Amstelveen Westwijk. Het onderzoek is in volle gang en de recherche zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

Frédérique werd maandagmiddag in een speeltuin nabij de Albert van Dalsumlaan in Westwijk mishandeld. In heel Nederland is vandaag verontwaardigd gereageerd op de mishandeling van Frédérique, die een groep jongens geen direct antwoord wilde geven op de vraag ‘Ben je een jongen of een meisje?’. Nadat dit enkele malen was gebeurd, werd ze in elkaar geslagen. Frédérique is inmiddels weer thuis uit het ziekenhuis.

Eerder vandaag heeft de politie een oproep gedaan om in contact te komen met getuigen van het voorval en/of mensen die beeldmateriaal hebben.

Bekijk hier de reportage die RTVA maakte met reacties van de vader van Frederique, gemeente Amstelveen, Politie en buurtbewoners.