Vanaf donderdag Dorpsstraat deels afgesloten voor auto’s, motoren en bromscooters

“Na het heftige ongeval met enorme schade aan de openbare buitenruimte hebben we besloten om meteen maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te vergroten”, vertelt wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer). Daarom is vanaf donderdag 15 juli een deel van de Dorpsstraat een voetgangers-verblijfgebied, waar fietsers en snorscooters ook zijn toegestaan. Dat betekent dat het verboden is voor gemotoriseerd verkeer dat harder kan dan 25 kilometer per uur om dat deel van de Dorpsstraat te gebruiken.

Het besluit is genomen nadat er zondagavond een heftig ongeval plaatsvond met enorme schade. “Na de zomervakantie komen er speciale mechanische paaltjes die de Dorpsstraat vanaf het oude gemeentehuis tot Museum Jan en de Stationsstraat vanaf de museumspoorlijn tot de Dorpsstraat afsluiten voor doorgaand verkeer”, aldus Ellermeijer.

Wennen aan nieuwe situatie
Het gaat om het straatdeel tussen Café het Wapen van Amstelveen en Museum Jan. Speciale borden geven aan dat dit een voetgangersverblijfgebied is waar voetgangers en fietsers de ruimte krijgen. Verkeer dat komt laden of lossen mag tussen 9 en 16 uur vanaf Café Het Wapen van Amstelveen de Dorpsstraat in en er bij Museum Jan weer uit.

Om te wennen aan de nieuwe situatie delen handhavers niet gelijk boetes uit, maar geven waarschuwingen aan gemotoriseerd verkeer dat ondanks het verbod toch gebruik maakt van de Dorpsstraat. Verkeer dat vanuit de Dorpsstraat en de Stationsstraat naar de Amsterdamseweg wil gaan, rijdt vanaf donderdag om via de Laan Nieuwer-Amstel.