Politie zoekt getuigen van steekincident bij Ida Gerhardtlaan in Amstelveen

De politie heeft dinsdagavond 6 juli een 56-jarige man uit Haarlem aangehouden na een steekincident eerder op de avond op de Ida Gerhardtlaan in Amstelveen. Bij het incident werd een 33-jarige vrouw op straat neergestoken. Het slachtoffer is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden.

De politie kreeg rond 18.00 uur de melding van het steekincident binnen. Daarop zijn direct meerdere eenheden naar de Ida Gerhardtlaan toegereden. Nadat het slachtoffer medische hulp kreeg, is uitgebreid technisch en tactisch onderzoek gedaan. Later op de avond kon de verdachte in Amsterdam worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en vastgezet voor nader onderzoek. De eventuele relatie tussen het slachtoffer en de verdachte is nog onderwerp van onderzoek.

Getuigen
Op de Ida Gerhardtlaan in Amstelveen Westwijk werd een vrouw neergestoken op straat. Op straat was veel bloed te zien en hulpdiensten inclusief een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Heeft u iets gezien? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

Foto VTF – Vivian Tusveld