Wethouder Raat wil Jazz in het Dorp voor Amstelveen behouden

VVD-wethouder Herbert Raat (Financiën en Cultuur) wil het jaarlijkse evenement Jazz in het Dorp voor Amstelveen behouden. Hij vindt dat de gemeente bereid moet zijn daarvoor geld beschikbaar te stellen.

Dat zegt hij vandaag in een uitzending van het RTVA-programma 1Amstelveen. Binnenkort gaan Raat en zijn collega-wethouder Floor Gordon in gesprek met de organisatoren, die vorige week hebben laten weten als vrijwilligers niet meer in staat te zijn Jazz in het Dorp te organiseren.

Raat zegt die keuze te begrijpen. “Een evenement als dit is privé niet meer te doen.” “Jazz in het Dorp is een van de mooiste dingen die de afgelopen jaren in Amstelveen tot stand zijn gekomen; laagdrempelig, voor rijk en arm”, zegt Raat. De wethouder vindt dat Jazz in het Dorp zijn huidige karakter (gratis toegang) moet behouden en dat het niet georganiseerd moet worden door een commerciële partij. “Dan kost een kaartje al gauw 60 euro.” De wethouder zegt dat te praten is over een grotere bijdrage van de gemeente. “Ik vind dat Amstelveen collectief moet bijdragen.”