Wisselende resultaten voor Amstelveners op tweede dag in Tokyo

Op de tweede dag van de Olympische Spelen in Tokyo hebben de Amstelveense deelnemers wisselend gepresteerd. Zwemster Kira Toussaint kwam twee keer in actie.

Op de 100 meter rugslag wist Toussaint zich als zevende te plaatsen voor de halve finale. In een tijd van 59.21 werd ze derde in haar serie. In het klassement was dat goed voor de zevende tijd. Een plaats bij de beste zestien was voldoende om de halve finale te halen. De halve finale is komende nacht om 03:30 uur.

Eerder op de dag greep Toussaint naast een medaille op de 4x 100 meter wisselslag. Samen met Kim Busch, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk werd een vooraf ingecalculeerde medaille niet gehaald. Al na de eerste 100 meter lag Busch dusdanig op achterstand dat een medaille er niet meer in zat.

De tweede Amstelvener die vandaag in actie kwam was badmintonner Robin Tabeling. Samen met Selena Piek verloor hij ook zijn tweede groepsduel. Tegen de nummer één van de wereld, het Chinese duo Wei/Qiong werd met 21-15, 22-20 verloren. Door de nederlaag is de Amstevener uitgeschakeld en zitten zijn Olympische Spelen er op.

Foto boven Instagram Kira Toussaint