De nieuwste corona- en vaccinatiecijfers in Amstelveen

Iedere dinsdag brengt de GGD Amsterdam-Amstelland de cijfers naar buiten met betrekking tot het aantal besmettingen en het aantal mensen dat gevaccineerd is. 64% van de Amstelveners is inmiddels volledig gevaccineerd. Het aantal besmettingen nam behoorlijk af.

In week 32 (9 t/m 15 augustus) zijn er in Amstelveen 112 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Dat zijn er 12 minder dan een week eerder. Toen waren het er 124. In Aalsmeer daalde het aantal besmettingen het meest. Van 53 naar 23. In Uithoorn daalde het aantal van 30 naar 26. In Ouder-Amstel was er een toename (van 20 naar 25).

Het aantal mensen (12 jaar en ouder) in Amstelveen dat inmiddels volledig gevaccineerd is bedraagt nu 64%. Daarnaast heeft nog eens 6% een eerste prik ontvangen en 1% heeft zijn of haar vaccinatie gepland. 30% van de inwoners heeft (nog) geen actie ondernomen of wil zich niet laten vaccineren.

Het aantal vaccinaties ligt in werkelijkheid hoger omdat de prikken die door de huisartsen zijn gezet (vooral in de groep 60-64 jaar en gedeeltelijk in de groep 65-69 jaar) niet zijn meegeteld in de cijfers van de GGD.

In Amstelveen is een vaccinatie gelegenheid aan de Bovenkerkerweg. Van 9 tot en met 15 augustus haalden 918 personen hun vaccinatie in Amstelveen.