Gondelkoerier gaat toch verder na overlijden Jan Demming

Het onverwachte overlijden van Jan Demming in november vorig jaar betekende na veertig jaar het einde voor de Gondelkoerier, die verspreid werd in de wijken Waardhuizen en Middenhoven. Na maanden van overleg is besloten het werk van Demming voort te zetten. Volgende week valt het vertrouwde blad weer in de brievenbus.

Sinds eind mei vormen Evertje Polder en Myra van der Vuurst de nieuwe redactie van wijkblad de Gondelkoerier. Zowel ontmoetingscentrum De Meent als Stichting Ontmoeting Waardhuizen-Middenhoven (Stichting WaMi) hebben enige maanden getwijfeld over de toekomst van het wijkblad. Uiteindelijk is besloten dat de Gondelkoerier een functie heeft te vervullen in de wijken en is een nieuwe redactie gezocht en gevonden.

De nieuwste editie van het wijkblad is zojuist verschenen en wordt volgende week verspreid. Na het overlijden van Jan Demming verscheen het blad tweemaal op A4-formaat, maar de september editie is weer op het oude vertrouwde A3-formaat.  Het kwartaalblad heeft een oplage van 6.300 exemplaren en bevat nieuws en wetenswaardigheden over Waardhuizen en Middenhoven en over andere wijken in Amstelveen. Het wijkblad heeft nu ook een eigen Facebookpagina, www.facebook.com/DeGondelkoerier. De redactie is bereikbaar via degondelkoerier@ziggo.nl.