Heros Mavo meldt zich aan om nieuwe school in Amstelveen te starten

Heros Mavo heeft zich aangemeld bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om een nieuwe middelbare school in Amstelveen te starten. Of de school er ook daadwerkelijk gaat komen is nog maar de vraag omdat de beoogde school nog niet de gewenste 300 handtekeningen heeft verzameld van ouders met kinderen die op 1 november 2021 tussen de tien en twaalf jaar zijn.

Om te kunnen starten met Heros vraagt het ministerie 300 handtekeningen van ouders met kinderen die op 1 november 2021 tussen 10 en 12 jaar zijn en afkomstig uit Amstelveen of 15 km rondom Amstelveen wonen: dus ook Amsterdam, Badhoevedorp, De Ronde Venen, Diemen en Ouderkerk aan de Amstel. Het enthousiasme onder de ouders is groot, maar het noodzakelijk aantal handtekeningen blijft achter.

Veel ouders en leerlingen zijn nu gedwongen om uit te wijken naar Aalsmeer of Amsterdam terwijl ze liever in Amstelveen naar school zouden gaan. Een betrokken ouder geeft via social media aan dat het alleen maar moeilijker wordt om ingeloot te worden voor het onderwijs van je keuze. Een toevoeging van een nieuwe mavo in Amstelveen zou de kans op inloting ook voor andere kinderen kunnen vergroten.

Kimo Steenaart, één van de initiatiefnemers: “Heros vindt het belangrijk om rekening te houden met de specifieke ontwikkelingskenmerken van leerlingen in deze leeftijd. Onze school wordt een plek waar leerlingen worden aangesproken op hun eigen mogelijkheden, rekening houdend met het ontwikkelingstempo van de hersenen”

Heros wil iedere lesdag beginnen met bewegen en geeft de leerlingen de eerste twee jaar geen huiswerk. Leren door doen en onderzoeken staat centraal en leerlingen krijgen de mogelijkheid opdrachten visueel af te ronden. Eén dagdeel in de week staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling,  wereldburgerschap en  toekomst- en beroepsoriëntatie. Leerlingen maken breed kennis met de mogelijkheden die ze hebben na het behalen van hun diploma. Bij Heros wordt geleerd voor het leven.

Als de school daadwerkelijk voet aan de grond wil krijgen in Amstelveen dan heeft de organisatie dus 300 handtekeningen nodig. Ellen Steijvers: “Het zetten van een handtekening verplicht tot niets en staat los van het uiteindelijke advies van uw kind. U kunt uw stem inzetten voor uzelf maar ook voor andere kinderen uit Amstelveen en omstreken die behoefte hebben aan kleinschalig eigentijds onderwijs. U maakt door het zetten van uw handtekening echt het verschil.”

Mocht u het initiatief willen steunen, en een kind tussen de 10 en twaalf hebben en binnen een straal van maximaal 15 kilometer van Amstelveen wonen dan kunt u zich aanmelden via  www.herosmavo.nl