Scholen gaan weer beginnen: Rijd gepaste snelheid

Aanstaande maandag beginnen de scholen weer in Amstelveen en omstreken. Voor inwoners en bezoekers van de stad betekent dit meer verkeersdrukte en doorgaans helaas ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren. Om de start van het nieuwe schooljaar onder de aandacht te brengen droegen artiest Justin Samgar en scholier Anna (14) vanmorgen in Amsterdam een gedicht voor.

Voor iedereen met een auto droegen zij het gedicht “Onze scholen zijn weer begonnen” voor. De tekst gaat over de voordelen van rustig rijden en nodigt Amsterdammers uit om onderweg extra alert te zijn op fietsende scholieren. Zo kunnen scholieren vanaf maandag veiliger naar school.

Het initiatief komt van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en is in samenwerking met de Vervoersregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam ontwikkeld. Haast en afleiding door de telefoon zijn in het verkeer de grootste boosdoeners.

Foto Richard Mouw