72% van de inwoners Amstelveen volledig gevaccineerd

Het RIVM heeft voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. Landelijk zijn er grote verschillen. Amstelveen ligt iets onder het landelijke gemiddelde. 74% van de inwoners (12 jaar en ouder) in Amstelveen is gevaccineerd. Landelijk is dat 77%.

85% van de inwoners is nog niet volledig gevaccineerd. Dat is hetzelfde cijfer als het landelijk gemiddelde. Bij de jongeren tussen de twaalf en zeventien is 60% deels gevaccineerd en 43% volledig. In zijn totaliteit komt Amstelveen daarmee op 83% voor één prik en 72 procent op twee prikken

Schiermonnikoog is koploper. Daar is 93% van de volwassenen ingeënt. In Urk is maar 23% volledig gevaccineerd,

Bekijk hier een overzicht van de vaccinatiegraad in alle Nederlandse gemeenten.