Frédérique genomineerd voor de Nationale vfonds Kinderprijs

De veertienjarige Frédérique uit Amstelveen is genomineerd voor de Nationale vfonds Kinderprijs. Frédérique werd ongewild het symbool voor vrijheid om te zijn wie je wilt zijn, toen de tiener in juli door leeftijdsgenoten in elkaar werd geslagen. Frédérique wilde niet zeggen of het een jongen of een meisje is. Maandag 20 september is Frédérique te gast in 1Amstelveen.

Heb je een vraag voor Frédérique? Laat het ons dan weten via redactie@rtva.nl en wij leggen jouw vraag aan haar voor. Je vraag dient uiterlijk zondag 19 september bij ons binnen te zijn.

Frédérique vertelde het verhaal in een aantal media, maar hield het bewust zelf wel beperkt. De jonge held vindt het belangrijk de boodschap over te dragen maar hoeft niet zo nodig in de schijnwerpers te staan. Frédérique vindt het een grote eer genomineerd te zijn voor de Kinderprijs. Met deze moedige houding laat Frédérique zien dat ook kinderen het verschil kunnen maken. Daarom komt Frédérique, samen met nog negen andere bijzondere kinderen, in aanmerking voor de eervolle prijs. Op woensdag 22 september wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Staddschouwburg Utrecht bekend gemaakt wie de winnaar is.

“Frédérique is niet alleen een voorbeeld voor andere kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen”, zegt Kindercorrespondent Tako Rietveld. “Deze jonge held verdient het om in de schijnwerpers te staan. Al deze finalisten maken de wereld een beetje mooier.”

De Nationale vfonds Kinderprijs is een initiatief van vfonds en de Kindercorrespondent. Hun gezamenlijke doel is om de stem van de jeugd te laten horen en daarmee jong en oud te inspireren om zich in te zetten voor een vreedzame samenleving. Een samenleving waarin iedereen vrij is om te zijn wie hij wil zijn, waarin we tolerant en respectvol met elkaar omgaan, begrip hebben voor het anders zijn van de ander en voorkomen dat verschillen leiden tot conflict.