Inwoners Amstelveen halen 41382 euro op voor KWF

De inwoners van Amstelveen  hebben maar liefst €41382 gedoneerd tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker.

Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven: Ruim 40% van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan, en we zijn iedereen in Amstelveen heel erg dankbaar voor hun gift”, zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.”

Nieuw dit jaar was dat collectanten op de collectebus een persoonlijke QR-code sticker konden plakken waarmee ze online konden inzien hoeveel ze aan digitale giften hadden opgehaald. “Dat was wel een extra motivatie, want je wilt dat bedrag natuurlijk zo hoog mogelijk zien worden.”