N201 afgesloten na dodelijk ongeval

Op de N201 bij Amstelveen heeft donderdagmiddag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Rond 12:50 uur tussen de Zijdelweg en het Amstel Aquaduct botsten twee op elkaar. Een bestuurder overleefde het ongeval niet. De ander is gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. De N201 is in beide richtingen afgesloten.

Bij het ongeval zijn twee voertuigen, een bestelauto en een personenauto, betrokken. Vermoedelijk is de bestelauto op de tegenovergelegen rijstrook terechtgekomen.

Bij de aanrijding waren drie personen betrokken. In de bestelauto zat één bestuurder van 68 jaar oud. Deze persoon is helaas overleden. Een man en een vrouw die in de personenauto zaten raakten gewond, beiden waren nog aanspreekbaar en zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

Toegesnelde hulpdiensten hebben aan de gewonden ter plaatse eerste hulp verleend. Ook het mobiel medisch team (MMT) was met de helikopter naar de aanrijding toegevlogen. Helaas was het leven van de bestuurder uit de bestelauto niet meer te redden.

De weg is lange tijd in beide richtingen afgesloten geweest. Verkeer werd omgeleid. Een specialistische dienst van de politie – forensische opsporing verkeer – doet technisch onderzoek naar de toedracht van dit tragische ongeval. Team Opsporing Verkeer doet het verdere onderzoek.

Foto’s VTF Vivian Tuseveld