Voor het eerst in dertien jaar minder inwoners in Amstelveen

Voor het eerst in 13 jaar daalde het aantal inwoners in Amstelveen. Amstelveen telde op 1 januari 2021 90.380 inwoners. Dat zijn er 850 minder dan op 1 januari 2019. De belangrijkste daling van het aantal inwoners komt omdat er , mede door corona, minder internationals zich in Amstelveen lieten inschrijven.

De verwachting is dat de daling van het aantal inwoners tijdelijk is. De woningbouwprojecten die de komende jaren worden gerealiseerd, zorgen voor verdere groei, met name in het zuiden van Amstelveen.

Er wonen iets meer vrouwen dan mannen in Amstelveen. Door de instroom van jonge gezinnen is de gemiddelde leeftijd de laatste jaren gedaald. Op dit moment is de gemiddelde leeftijd 41,2 jaar, in Nederland is dit 42,2 jaar.

Waardhuizen-Middenhoven is met 13.004 inwoners de grootste wijk van Amstelveen. Westwijk Zuid is de meest kinderrijke wijk, Groenelaan is juist de wijk met de meeste ouderen.

Wil je meer cijfers zien over hoe de samenstelling in Amstelveen is? Klik dan hier voor de Facts and Figures 2021 van Amstelveen