Voormalig burgemeester Beelaerts van Blokland (88) overleden

Voormalig burgemeester van Amstelveen en minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, jonkheer Pieter Adriaan Cornelis Beelaerts van Blokland, is overleden. Hij is 88 jaar oud geworden. Hij was van 1971 tot 1977 burgemeester van Amstelveen.

Zijn overlijden werd vanmorgen bekend via een rouwadvertentie in Trouw. Hij overleed afgelopen woensdag, 22 september in Utrecht.

CDA’er Beelaerts van Blokland begon zijn loopbaan op lokaal niveau als burgemeester van Wolphaartsdijk. Daarna werd hij burgervader van Vianen en Amstelveen.

In 1977 trad hij toe tot het eerste kabinet-Van Agt. Deze coalitie van CDA en VVD bleef tot 1981 zitten. Hierna werd Beelaerts weer burgemeester, ditmaal van Apeldoorn. Vier jaar later werd hij benoemd tot commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht. Dat bleef hij tot 1998.

Foto Amstelveenweb