Zorgpersoneel geniet van filmavond in bostheater

De gratis filmavond die zorgmedewerkers van Amstelveense en Amsterdamse zorginstellingen woensdagavond aangeboden kregen van de gemeente Amstelveen en het Amsterdamse Bostheater was succesvol. Honderden zorgmedewerkers kwamen op de uitnodiging af.

De gemeente en het theater wilden iets terugdoen voor de zorgmedewerkers vanwege hun tomeloze inzet in deze zware periode. Wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) bedankte de aanwezigen voorafgaand aan de voorstelling. “We zijn ontzettend blij dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor de zorgmedewerkers die wij zo waarderen. Het is daarom mooi om te zien dat ze in zulke groten getale zijn gekomen. Kunst en cultuur brengen ontspanning, iets dat zij als geen ander kunnen gebruiken in deze tijd. Veel dank aan het Amsterdamse Bostheater en Hanna Verboom, oprichter van Cinetree. Deze avond smaakt naar meer. We gaan bekijken hoe we hier een vervolg aan kunnen geven.”

De gemeente Amstelveen heeft met steun van de gemeenteraad financieel garant gestaan voor het Amsterdamse Bostheater, zodat het overeind zou blijven tijdens de coronacrisis. Het college heeft het theater gevraagd om te kijken welke tegenprestatie het zou kunnen leveren om Amstelveners te helpen in deze moeilijke tijd. Dit heeft onder meer geresulteerd in deze gratis filmvoorstelling.

De zorgmedewerkers van verschillende Amstelveense en Amsterdamse zorginstellingen, waaronder VUmc, Brentano, Zonnehuisgroep en gezondheidscentra, hebben op groot scherm gekeken naar de film Les Petits Mouchoirs. In samenwerking met Cinetree organiseert het Amsterdamse Bostheater iedere zomer diverse filmvoorstellingen.

Foto: Wethouder Herbert Raat (rechts) bedankte v.l.n.r. Aljoscha Wassenaar (team Cultuur gemeente Amstelveen) Hanna Verboom (oprichter Cinetree), Rubiah Balsem (team Cultuur gemeente Amstelveen) Gwen Bakker (Amsterdamse Bostheater) en Ingejan Ligthart Schenk (directeur Amsterdamse Bostheater) voor het organiseren van deze mooie avond.