Amstelveense Guido wint 178.911 euro in quiz ‘1 tegen 50’

Guido uit Amstelveen heeft zaterdagavond tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Eén tegen 50’ van de Postcode Loterij maar liefst 178.911 euro gewonnen.

Opmerkelijk was het dat de rasquizzer, zoals RTL hem noemt, de hoofdprijs wist binnen te halen zonder ook maar een keer een ‘escape’ in te zetten. In ‘Eén tegen 50′ is moet je alle vijftig tegenstanders zien weg te spelen middels het geven van goede antwoorden. Je wint pas een geldprijs als je alle tegenstanders hebt uitgeschakeld.

Toen er nog maar één tegenspeler over was viel de beslissing bij een muziekvraag. Na het horen van een geluidsfragment kon Guido kiezen voor de categorie DJ of band. Het nummer dat in de studio te horen was, is het nummer van de Amstelveense DJ Martin Garrix dat speciaal gemaakt werd voor euro2020. De vraag luidde: Van welke wereldberoemde band hadden twee bandleden een aandeel in dit nummer. Je kon kiezen uit:

A: U2
B: Coldplay
C: Keane

Guido koos heel overtuigend voor antwoord A. Dus de ene Amstelvener wint dankzij een andere Amstelvener maar liefst 178.911 euro.

Guido: ”Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik zo’n groot bedrag zou winnen”, vertelt Guido. “Ik ben altijd zo veel mogelijk aan het quizzen, dus ik wist wel dat ik veel weet. Maar het was voor mij de eerste keer dat er zoveel geld bij kwam kijken. Nu kon ik dus geen fouten maken.” En dat is Guido gelukt: zonder een escape te gebruiken, speelde hij al zijn vijftig tegenspelers weg. Met zijn prijs heeft Guido ook al plannen: “Het geld gaat hoe dan ook in ons huis zitten: of we gaan verbouwen, of we gaan op zoek naar een nieuw huis.”

Foto RTL: Winnaar Guido uit Amstelveen met presentator Caroline Tensen