Amstelveense voetballers spelen vooral gelijk

Na een goede start van de competitie was de buit deze week aanmerkelijk minder voor de Amstelveense voetbalclubs. In totaal werd viermaal gelijk gespeeld, en vielen er twee zeges en evenzoveel nederlagen te noteren. 

RKAVIC won in de vierde klasse zaterdag opnieuw met ruime cijfers. Assistent-coach Rafael Uiterloo prees de kracht van zijn elftal na de 2-4 zege  bij  Nieuw Sloten, maar van hem had de uitslag nog wel wat hoger mogen uitvallen. Ook durft hij nu al te voorspellen dat RKAVIC hoge ogen gaat gooien dit seizoen.

Op zondag boekte Nautilus na een moeizame start en zelfs een achterstand (0-1) toch een ruime zege op VSC. Met een hattrick nam Zinnedine Chiddi alle treffers voor zijn rekening.

Fot Hans van Beek: Robert Lesmeister komt net te kort namens Amstelveen Heemraad

AMVJ speelde in een wedstrijd met een grillig scoreverloop gelijk tegen Almere. Na twee keer te hebben voorgestaan mochten de pupillen van coach Kumar nog blij zijn dat verdediger Jeffry Vendrik in de laatste seconde het eerste puntje veilig stelde(3-3).

Ook Roda (zondag) en Martinus (zondag) keerden met een punt tegen respectievelijk Theole (0-0) en ZSGOWMS (1-1) terug naar het thuisfront. Amstelveen Heemraad kon de het tegen het sterkere Pancratius net niet bolwerken en verloor met 2-1. De zaterdag van RODA ’23 verloor kansloos van Buitenboys (4-0).

Uitslagen zaterdag 2 oktober:
2A:   Almere – AMVJ                                 3-3
3B:   Pancratius – A’veen Heemraad           2-1
3B:   Buitenboys – RODA 23                      4-0
4D:   Nieuw Sloten-RKAVIC                     2-4
4D:   Sporting Martinus-Vogelenzang         0-0

Uitslagen zondag 3 oktober:
2B:   Theole-RODA ’23                               0-0
3C:   ZSGOWMS-Sporting Martinus          1-1
5B:   Nautilus-VSC                                      3-1

Foto boven: Koos van der Leest