Heleen Klinkert Vadalkar en Jacqueline Quarles van Ufford  Klimaatburgemeesters Amstelveen

Heleen Klinkert Vadalkar (40) en Jacqueline Quarles van Ufford (56) mogen zich de eerste Klimaatburgemeesters van de gemeente Amstelveen noemen. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend tijdens het begin van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol spelen voor hun medebewoners. Het is de bedoeling dat Klinkert Vadalkar en  Quarles van Ufford de inwoners van Amstelveen inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor deze benoeming ontvingen Klinkert Vadalkar en Quarles van Ufford een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeesters zijn geworden van gemeente Amstelveen.

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld. Met deze eervolle benoeming hopen zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren.

Jacqueline Quarles van Ufford

Klinkert Vadalkar, Nieuw Groen: “Nieuw Groen verbindt stad met land, boer met burger, voedselbosbouwer met ondernemer en intentie met actie. Samen realiseren we groene projecten dichtbij huis die bijdragen aan een gezonder klimaat en duurzame voedselproductie.” Quarles van Ufford: “Op het platform Duurzaam Amstelveen delen bewoners en ondernemers duurzame initiatieven in en om Amstelveen. Zo kunnen zij vergroenen, opschonen, energie opwekken en bewaren of ontspullen. Iedereen is welkom om ideeën te delen of redacteur te worden, zowel tijdens als na de Nationale Klimaatweek!”

Foto boven: Heleen Klinkert Valdakar