Stunt Sporting Martinus in bekertoernooi

De voetballers van derdeklasser Sporting Martinus hebben donderdagavond voor een enorme verrassing gezorgd in het bekertoernooi van het district West 1. In de eerste knock-out ronde werd zondag eersteklasser AGB, in Amsterdam, met 1-0 verslagen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Max Boonstoppel uit een coner van Bjorn van Breenen. De zege was zeer opmerkelijk omdat de Amstelveners niet alleen tegen een twee klassen hoger spelende tegenstander speelden, maar trainer Tom Verhoek ook nog eens te maken had met een leger aan geblesseerde spelers.

Verhoek liet afgelopen weekend in ‘De 8 van Amstelveen” al weten dat hij waarschijnlijk het vierde zou sturen. Uiteindelijk kwamen  er twee spelers uit de onder 19, twee uit de onder de 23, tien uit het tweede en slechts twee vaste waarden in actie.

Sporting Martinus is nu de enige Amstelveense ploeg die nog actief is in het bekertoernooi. Afgelopen dinsdag werd Amstelveen Heemraad uitgeschakeld door Buitenboys (2-10. Alle andere zes deelnemers werden al in de voorronde uitgeschakeld.