VIDEO: Noorddammerlaan helemaal niet afgesloten!

Het was een onverwacht persbericht van de gemeente op donderdag 30 september. Per vandaag, donderdag 7 oktober, zou de Noorddammerlaan, ter hoogte van de Urbanuskerk, namelijk worden afgesloten voor autoverkeer om te beginnen met de aanleg van de veelbesproken en tevens bekritiseerde bussluis. Maar wat schetst onze verbazing er is helemaal niets afgesloten vandaag.

Of fietsers er nog door konden bleef onduidelijk toen we er om vroegen, maar borden zouden het allemaal aangeven. Later kregen we te horen dat ze toch zouden beginnen in de Vierlingsbeeklaan om het sluipverkeer te voorkomen.

Wij reden vandaag een rondje. En wat schetst onze verbazing: Er gebeurt helemaal niets. Je kan dus nog gewoon langs de Urbanuskerk rijden. Wanneer er wel echt wat gaat gebeuren? “Uiterlijk maandag is het echt afgesloten”, zegt een woordvoerder van de gemeente