Annakerk groen verlicht tijdens Week van de Pleegzorg

De Annakerk zal vanaf vandaag groen verlicht zijn tijdens de Week van de Pleegzorg. Net als andere opvallende gebouwen in Nederland, zoals de watertoren in Aalsmeer, is de Annakerk onderdeel van de landelijke campagne ‘Zet het licht op groen voor pleegkinderen’ van Pleegzorg Nederland. Zij vragen zo aandacht voor pleegkinderen en zoeken mensen die voor een kind van een ander willen zorgen.

Frank Berkhout, wethouder jeugd: “Ieder kind hoort op te groeien met liefde en structuur. Helaas is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. In Nederland wachten ruim 800 kinderen op een warm thuis. Pleegouders zijn dus hard nodig en daarom steunt onze gemeente deze actie.”

Samen met  lokale pleegzorgorganisaties Kenter, Levvel, Parlan en WSG voert Pleegzorg Nederland de ‘Zet het licht op groen voor pleegkinderen’ campagne. Ze willen dat ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien. Er zijn ook meerdere manieren waarop men het pleegouderschap kan invullen. Dat hoeft namelijk niet altijd voor langere tijd te zijn. Gezinnen die kinderen voor een korte periode of in deeltijd opvangen zijn ook nodig.

Overweeg je om pleegouder te worden voor korte, langere of deeltijd? Klik dan hier voor meer informatie of het aanvragen van een informatiepakket.