Gemeentelijke onderscheiding voor clown Hoky Poky

Jan Wilhelmis, beter bekend als clown en goochelaar Hoky Poky, is door burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Herbert Raat onderscheiden met de bronzen Turftrapster. Deze gemeentelijke onderscheiding wordt toegekend aan mensen die  zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Amstelveense cultuur.

Jan Wilhelmis zette zich ruim 54 jaar lang met hart en ziel in voor de Amstelveense samenleving. Hij was onder meer betrokken bij tal van vrijwilligersorganisaties en activiteiten zoals buurtvereniging Patria, Kinderland, de Sinterklaasintocht en Koningsdag.

De meeste Amstelveners kennen hem echter als clown en goochelaar Hoky Poky. Hele generaties zijn met hem groot geworden. Hij kwam op scholen, kinderdagverblijven, verzorgingshuizen en sportverengingen en trad altijd op bij de ontvangst van Sinterklaas in Amstelveen. Ook was hij een graag geziene gast bij de G-hockeyers van hockeyvereniging Myra en Ons Tweede Thuis.

Jan Wilhelmis alias Hoky Poky wordt omschreven als een vakman pur sang, een ontwapenende, speelse kinderclown, een wonderlijke tovenaar, iemand die jong en oud wist te verrassen en aan het lachen kreeg.

Hoky Poky is vanwege gezondheidsredenen met pensioen gegaan.