Lijst Höcker wordt ‘Goed voor Amstelveen’

Lijst Höcker, die ontstond nadat Jacqueline Höcker zich in januari afsplitste van AVA, doet de komende gemeenteraadsverkiezingen mee onder de naam ‘Goed voor Amstelveen’. Na Burgerbelangen Amstelveen en Actief voor Amstelveen is ‘Goed voor Amstelveen’ de derde lokale partij die in maart volgend jaar mee doet aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

Naast Höcker is het bestuur nog in gesprek met potentiële kandidaten. Met nieuwe fractieleden, fractieondersteuner en bestuur zal Goed voor Amstelveen met een nieuw partijconcept deelnemen aan de verkiezingen in maart 2022. Goed voor Amstelveen heeft als kernwaarden: bestaanszekerheid, wonen, klimaat, zorg en welzijn, duurzaamheid, dierenwelzijn.”

“Veel mensen ervaren nu onzekerheid over klimaat, werk, wonen en gezondheid. De ouderenzorg heeft een “alle hens aan dek”-mentaliteit nodig. Ouderen die alleen wonen en verstoken zijn van goede zorg tot verwaarlozing aan toe, hebben de politieke volksvertegenwoordigers hard nodig. Er zijn veel gezinnen en jongvolwassenen die een woning zoeken. Betaalbare eengezinswoningen zijn zeer schaars of zijn er helemaal niet. Daar zijn alternatieve bouwmogelijkheden voor. Er moet goed geanticipeerd worden op klimaatverandering. We lopen een grote kans op extreme wateroverlast. Daar is goede waterberging voor nodig”, laat de nieuwe partij in een persbericht weten.

Op 26 januari liet Höcker in een interview aan RTVA al weten wat haar persoonlijke ideeën zijn voor een goed Amstelveen.