Olav Mol en Jack Plooij maken Amstelveen Formule 1 gek

Ditmaal geen warme oorden als Qatar of Sao Paulo. Het bekende commentator duo Olav Mol en Jack Plooij waren dinsdag 23 november ‘gewoon’ in Amstelveen te vinden. En wij mochten er bij zijn.

Het duo boekte de Schouwburg vrijwel helemaal vol met hun speciale Formule 1 show boordevol grappige en interessante anekdotes over huidige en voormalige coureurs. Het bleek een daverend succes te zijn. Olav en Jack wisten de zaal bijna twee uur lang aandachtig te laten luisteren naar de vele verhalen die het duo de afgelopen jaren hebben meegemaakt.

De twee zijn ook bepaald geen ‘rookies’. Olav heeft in zijn loopbaan al meer dan 500 Grand Prix meegemaakt. Jack zit daar iets onder met maarliefst 300 GP’s. Niet gek dat de twee zoveel te vertellen hebben.

Naast interessante verhalen en grappige anekdotes nam het duo de zaal ook mee met een reis door de tijd. Formule 1 kan met vlagen lastig te begrijpen zijn en veranderd constant. Daarom kreeg de zaal een korte geschiedenis van de sport. Wie kan dit immers beter uitleggen dan de mannen die deze sport al jaren van dichtbij meemaken.

Het is hoogst ongebruikelijk dat een commentator duo een theater show geeft. Toch werd het een succes. Dit heeft alles te maken met de nieuwe populariteit die de formule 1 afgelopen jaren vergaard heeft. Max Verstappen heeft de sport doen opleven in Nederland en dit was te merken. Naast dat de zaal een aantal ‘oldtimers’ had (gasten die de Formule 1 al méér dan 15 jaar volgde) waren er ook hordes nieuwe fans te spotten.

Met nog twee races te gaan is de spanning in het kampioenschap van de Formule 1 te snijden. Vooralsnog staat onze Nederlandse held Max Verstappen bovenaan de ladder, maar de strijd met Lewis Hamilton is nog niet gestreden.