Sinterklaasjournaal: Kinderreporters Amstelkids ontdekken Pakjeshuis Sint

De kinderreporters van Amstelkids zijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in het geheime Pakjeshuis van Amstelveen. Deze jonge journalisten maakten hier een speciaal Amstelkids Journaal over: het Amstelkids Sinterklaas Journaal. Het videojournaal is nu via YouTube en RTV Amstelveen te bekijken en wordt op alle basisscholen van Amstelveen verspreid.

Tijdens de Sinterklaasintocht op het Stadsplein werd reporter Kick (9) overvallen door de Smulpiet. Daar kreeg hij een gouden enveloppe met de exclusieve uitnodiging: voor één keer openen de Pieten de deuren van het Pakjeshuis van Amstelveen. Speciaal voor Amstelkids. Samen met nog drie andere reporters en een presentatrice maakten deze jonge journalisten (van verschillende scholen) een eigen en lokaal Amstelkids Sinterklaas Journaal. “Het was echt cool om Sinterklaas te spreken en mee te werken aan een echte tv-uitzending”, aldus de 9-jarige presentatrice Anna Bobbie.