Sporting Martinus naar laatste 32 in KNVB beker

Zondag derdeklasser Sporting Martinus heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de laatste 32 cvan het KNVB bekertoernooi van het district West 1. De ploeg van Tom Verhoek won zaterdagmiddag met 0-3 van en bij Laren’99. Het is voor het eerste in lange tijd dat een Amstelveense club weet te overwinteren in het bekertoernooi.

Tegen derdeklasser Laren’99 had Sporting Martinus, dat een paar vaste krachten met lichte klachten aan de kant hield, geen enkel probleem. Voorlopig voor de laatste keer stond er publiek langs de lijn. En die zagen vooral een verdedigend Laren in de eerste helft. De Amstelveners waren sterker, kregen ook de nodige kansen, maar kwamen niet tot scoren.

Een kwartier na rust was het eindelijk raak. Een aanval door het centrum kwam via Broos Krijger bij  Luka Misumi die met een behendig lobje de keeper wist te verschalken en de terechte 0-1 op het scorebord zette. Vijf minuten later was het ook meteen 0-2. Via de rechterkant bereikte de bal via Krijger en Kai Kamphorst bij Jay Day. Zijn schot werd nog geblokt maar invaller Nils Spooren zorgde in de rebound voor de 0-2. twintig minuten voor tijd kwam de eindstand op het bord toen Misumi zijn tweede van de middag maakte (0-3).

Door de zege plaatst Sporting Martinus zich voor de laatste 32 van het bekertoernooi. Begin januari wordt er geloot voor de volgende ronde.

Dit keer leidde een aanval over de linkerflank tot bij Nils die een fraai krullende assist over alles en iedereen heen bij Luka deed arriveren waarop Luka deed wat wij de laatste weken steeds meer van hem zien; hij nam de bal knap aan, kapte zijn directe tegenstander het Larense Bos in en haalde verwoestend uit: 0-3. Met Yannick de laatste 10 minuten voor Ralph in de ploeg werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en kwam de verdiende overwinning nooit mee in gevaar.

Met deze klinkende zege verzekerde Sporting Martinus zich van een plekje tussen de laatste 32 ploegen die strijden op de KNVB beker. Overwintering dus in het bekertoernooi met binnenkort de loting tegen ongetwijfeld een mooie tegenstander. U hoort snel wie het geworden is!

Aanstaande zondag 21 november gaan we weer verder in de competitie met eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Om 14:00 wordt de strijd aangebonden met Zwanenburg, de huidige nummer 10 op de ranglijst. Normalter zou ik afsluiten met “wij zien u dan graag weer langs de lijn” maar dat zal even een paar weken op zich moeten laten wachten… hoe vervelend ook!