Kerstboodschap burgemeester Poppens

Vanuit een feestelijk verlicht Oude Dorp wenst burgemeester Tjapko Poppens namens het gemeentebestuur alle Amstelveners fijne feestdagen. “Laten we in deze tijd van het jaar wat extra aandacht voor elkaar hebben.” Bekijk in de onderstaande video de kerstboodschap. De burgemeester schreef ook een brief gericht aan alle amstelveners;

Beste Amstelveners,

De feestdagen worden dit jaar wederom anders dan we hoopten. We verwachtten dit najaar toch echt van corona en alle maatregelen af te zijn. In plaats daarvan zitten we nu weer in een lockdown: veel is dicht, we zitten thuis en we kunnen de feestdagen maar met weinig mensen vieren.

Veel ondernemers hebben opnieuw een enorme dreun gekregen. (Horeca)ondernemers, leveranciers, winkeliers, theaters en podia: ze moesten afgelopen weekend allemaal de deuren weer sluiten, zonder precies te weten wanneer ze weer open mogen.

Ook voor veel anderen is weer een onzekere tijd aangebroken. Hoe lang houden medewerkers in de zorg het nog vol? Wanneer kunnen de kinderen weer naar school? Wanneer kunnen we vrienden en familie weer in het echt ontmoeten? En als het weer kan, voor hoelang deze keer? Het eerlijke antwoord is: we weten het niet precies. We zullen met corona moeten leren leven, in de hoop dat we er steeds beter tegen bestand zijn.

Daar kunnen we ook zelf wat aan doen. Haal een boosterprik als het kan, en laat u vaccineren als u dat nog niet heeft gedaan. Wat ook belangrijk is, maar zeker niet makkelijk: blijf zoveel mogelijk thuis en beperk uw contacten om uzelf en anderen te beschermen. Veel mensen hunkeren naar contact: elkaar even zien, praten over wat u bezig houdt, samen een ommetje maken. Dat kan allemaal, als we het verstandig doen. Dus anderhalve meter afstand houden, vaak en grondig de handen wassen, alleen afspreken als we geen klachten hebben, en van tevoren een zelftest doen.

Komende weken is er veel dicht, maar Amstelveen is feestelijk versierd en op mooie winterdagen is het buiten prachtig. Laten we er deze feestdagen toch het beste van proberen te maken. Door te genieten van wat er nog wél kan en door een beetje om te kijken naar elkaar, vooral naar mensen die extra aandacht nodig hebben. Een vriendelijk woord of een luisterend oor: een klein gebaar kan veel betekenen.

Beste Amstelveners, het is opnieuw een onzekere tijd voor velen. En tegelijkertijd ben ik onder de indruk van de veerkracht in onze samenleving. Ook deze keer zullen we ons er doorheen slaan. Help elkaar daarbij. Zo zorgen we samen voor licht in deze donkere dagen.

Ik wens u allen, in deze bijzondere tijd, fijne feestdagen en een voorspoedig 2022!

Tjapko Poppens
Burgemeester van Amstelveen