Kerstvieringen vanuit de kerken 24 december op TV

Op de dag voor kerst, vrijdag 24 december,  zendt RTVA een aantal speciale vieringen uit vanuit diverse kerken in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. Vanaf 15:15 tot ongeveer 21:00 uur zijn we online en op TV live te volgen.

15:30: Kerstmiddagviering RK Amstelland

De gezinsviering met jeugdkoor Urbanussimo vanuit Ouderkerk aan de Amstel (zoals eerder hier vermeld) gaat helaas niet door.

Als alternatief komt er op hetzelfde tijdstip een viering vanuit de Urbanuskerk in Bovenkerk. Deken Eugène Jongerden en pastor Dea Broersen gaan voor in deze sobere Kerstmiddag Eucharistie viering. Cantores van St Caecilia o.l.v. Paul Krijnen verzorgen de zang, muzikaal begeleid door Vincent Kuin.

De viering geeft een uniek kijkje op de herbouw van de nieuwe kerk.

16:30: Kinderkerstfeest Protestantse Gemeente Amstelveen – Buitenveldert

Jeugdleden acteren en zingen in het verhaal van Jozef en Maria. Deze zelfgemaakte film is opgenomen op boerderij De Meent in de Bovenkerkerpolder.

20:00: Nachtmisviering RK Amstelland

Omdat de kerken dicht zijn voor parochianen wordt de nachtmisviering live gebracht via stream en televisie. Voorgangers zijn deken Ambro Bakker s.m.a. en pastor Dea Broersen. Nicolette Klerks begeleidt op de piano de liturgische zanggroep Tolle Lege en enkele leden van tienerkoor Vivace, o.l.v. Marlies van ’t Hoff-Hattink. Het thema is: ‘Kribbe en kruis zijn uit hetzelfde hout gemaakt’.