Aftrap nieuw jeugdzorgstelsel Amstelveen en Aalsmeer

Sinds begin dit jaar werken de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer met een nieuw jeugdzorgstelsel. Wethouders jeugdzorg Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) spraken, tijdens de feestelijk digitale aftrap, over hun verwachtingen met ruim 120 deelnemers, bestaande uit jeugdzorgaanbieders, verwijzers en jeugdhulpverleners.

“Ik hoop dat kinderen en hun ouders echt ervaren dat, als je in Aalsmeer of Amstelveen woont, je snel goede zorg krijgt”, zegt Frank Berkhout. “Want daar is dit stelsel voor bedoeld; jeugdhulp bieden die zorgt voor een structurele verbetering van de situatie waar kinderen en hun gezin zich in bevinden. En die zorg dan zo resultaatgericht mogelijk inkopen.”

Wethouder jeugdzorg van Aalsmeer, Bart Kabout vult zijn collega aan: “In het vorige systeem werkten we samen met de regio Amsterdam. Dit was te ingewikkeld en gaf te weinig inzicht in de resultaten van de zorg die werd geleverd. Dit nieuwe systeem is een stuk eenvoudiger en biedt ons een beter beeld van de geboden zorg.”