Bemanningsleden van verankerd schip geëvacueerd naar Schiphol

Tussen twee verankerde schepen is een aanvaring ontstaan voor de kust van IJmuiden. Het anker van een vrachtschip hield het niet meer door storm Corrie. Het schip kwam vervolgens in botsing met een olietanker. Aan boord waren achttien bemanningsleden, die inmiddels zijn geëvacueerd.

De bemanningsleden zijn gered met helikopters en naar Schiphol-Oost gebracht. Extra hulp was hoog nodig; de Belgische kustwacht schoot te hulp met een extra helikopter.

De Nederlandse kustwacht heeft bekendgemaakt dat het vrachtschip inmiddels stuurloos drijft in het windmolenpark Hollandse Kust Zuid. Het kan nog enkele uren duren voordat het schip naar wal gesleept kan worden. De situatie aan boord van de olietanker ‘Pechora Star’, is stabiel, laat de Kustwacht weten.